<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Saudi-Arabia fyller tomrommet etter Libya

Saudi-Arabia forsyner nå oljeselskaper i Europa med olje for erstatte eksporten som vanligvis hadde kommet fra Libya.

Publisert 31. mars 2011 kl. 07.54
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 126 ord
Foto: Finansavisen

Saudi-Arabia forsyner nå oljeselskaper i Europa med olje for erstatte eksporten som vanligvis hadde kommet fra Libya, skriver Wall Street Journal.Det østerrikske oljeselskapet OMV skal til nå ha mottatt to skipslaster med søt, lett olje for levering i mars og april - britiske BP et.Hver av ordrene er for et Suezmax-skip som kan frakte opptil en million fat olje, melder TDN Finans.Libya eksporterte om lag 1,3 millioner fat olje per dag - hovedsaklig til Europa - før oppstanden mot Muammar Gaddafi.Å erstatte oljen fra landet har vært utfordrende fordi libysk olje er av høy kvalitet og gir store mengder verdifulle brensler, som bensin og diesel, når den raffineres.Aramco har tilbudt arabisk ekstra lett råolje i spotmarkedet og har også fremstilt en ny blanding av superlett olje.