<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Borten Moe varsler storstilt kraftutbygging

Etter årelange forsinkelser er de grønne sertifikatene endelig på plass. Det vil merkes, mener olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp).

  Publisert 16. des. 2011 kl. 13.11
  Oppdatert 16. des. 2011 klokken 13.11
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 209 ord
  Ola Borten Moe. Foto: Scanpix

  - Dette vil bli synlig i hele Norge i form av nye vannkraftverk, vindmølleparker og nettutbygging, sier Borten Moe til NTB. Han forventer et renn av søknader om utbygging av ny fornybar kraft - over hele landet.- Mange har ventet på denne ordningen, og det er ingen grunn til å tro at jeg blir arbeidsledig med det første. Vi vil oppleve et økt press på konsesjonssystemet, sier han.Sp-statsråden erkjenner at mange nye fornybarprosjekter sannsynligvis vil bli utfordret av naturvernere, lokalbefolkning og ulike næringsinteresser.- Det er min jobb å sørge for at nye prosjekter får klarsignal samtidig som vi tar hensyn til naturen. Vi skal ha mer fornybar kraft i Norge, og det er naivt å se for seg at det vil skje uten at det synes, sier han.Borten Moe lover at naturhensyn skal veie tungt når søknader om nye utbygginger behandles, men å skjelne til estetikken blir ikke aktuelt- Det er ikke til å unngå at en og annen hytteeier vil få en vindmølle eller en ny strømledning i nærheten. Det må man tåle, sier han.Forskriften til lov om elsertifikater ble vedtatt i statsråd fredag. Det norsk-svenske elsertifikatmarkedet introduseres ved nyttår. Målsettingen med ordningen er å bygge ut 26,4 terrawattimer fornybar kraft i Norge og Sverige innen 2020. (©NTB)