<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Markedet tror ikke på EU

Starten på EU-toppmøtet beroliger ikke investorene. Oljeprisen trekker ned fredag morgen.

  Publisert 9. des. 2011 kl. 09.00
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 14.17
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 127 ord
  Foto: Scanpix

  Det etterlengtede toppmøtet EU er i gang, men starten kunne vært bedre. Håpet om å sikre endringer i Lisboa-traktaten - for å sikre økt budsjettdisiplin i unionen - ble effektivt stoppet av Storbritannia.Derimot skal det foreligge en avtale om en ny finanspolitisk pakt.Investorene er uansett ikke beroliget, og Brent-oljen sendes ned fredag morgen.Brent januar-olje handles for 107,19 dollar fatet, ned 92 cent i dagens handel. WTI-oljen faller 74 cent til 97,60 dollar fatet.- Før ECB gjør noe mer, må EU ta seg sammen. Men markedet tror ikke på at EU kan ta seg sammen. Sannsynligvis vil de begrense handlingene til et minimum, og prisene vil reagere fra måned til måned mens EU-politikerne vasser seg gjennom krisen, sier risikosjef Tony Nunan hos Mitsubishi Corp i Tokyo til Reuters.