<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bjurstrøm: Overhodet ikke aktuelt å gripe inn

Regjeringen har absolutt ingen planer om å sette en stopp for oljearbeidernes streik med det første. Fredag skal det diskuteres en utvidelse.

Publisert 27. juni 2012 kl. 12.33
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 170 ord
Foto: Scanpix

Ifølge arbeidsminister Hanne Bjurstrøm foreligger det ingen planer om tvungen lønnsnemnd i oljearbeiderstreiken, melder Reuters.- For at regjeringen skal gripe inn skal en konflikt utgjøre fare for liv og helse, eller kunne få store samfunnsmessige konsekvenser. Slik vi vurderer situasjonen nå er vi langt unna det punktet, sier hun til nyhetsbyrået.Hun påpeker at etter å ha fått en siste oppdatering onsdag morgen, mener regjeringen at det overhodet ikke er aktuelt å gripe inn.Konflikten handler i første rekke om pensjonsrettigheter. Den har ifølge Reuters så langt medført nedstengning av oljeproduksjonskapasitet på 176.000 fat per dag, tilsvarende cirka 11 prosent av den totale oljeproduksjonen, i tillegg til at cirka fire prosent av gassproduksjonen er rammet.Førstkommende fredag skal oljearbeidernes fagforeninger møtes for å diskutere en mulig utvidelse. Den vil i såfall tre i kraft fire dager senere, og etter dette vil det ta ytterligere fire dager å stenge ned produksjonen. Det kan ifølge nyhetsbyrået dermed gå mot midten eller slutten av neste uke før opptrappingen for alvor blir synlig.Følg HegnarOnline på Facebook her!