<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gigantregning for el-anlegget ved Oslo-sykehusene

Oslo universitetssykehus (OUS) må bruke over 400 millioner kroner på det elektriske anlegget de neste årene, viser sykehusets egen framdriftsplan.

  Publisert 25. juni 2013 kl. 06.04
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.48
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 146 ord
  Rikshospitalet. Foto: Scanpix

  Allerede i fjor ble det kjent at OUS har et enormt etterslep på vedlikehold på det elektriske anlegget. Da Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap gjennomgikk sykehusets egen risikovurdering i fjor, truet direktoratet med å ilegge OUS tvangsmulkt på en halv million kroner i måneden dersom man ikke presenterte en plan for å rette opp alle manglene.Nå viser det seg at dette arbeidet kommer til å ta flere år, skriver Aftenposten.Ifølge avisen vil manglene og feilene først være utbedret i 2019, og sluttregningen kan bli nærmere en halv milliard kroner, viser sykehusets egen framdriftsplan.Mange av tiltakene dreier seg om beredskapen dersom strømmen forsvinner, og det er klart at nødstrømsforsyningene ikke er gode nok. Et strømbrudd vil kunne ramme både operasjonsstuer, intensivavdelinger og IKT-systemer ved flere av sykehusene.Samlet er utbedringene beregnet å koste 427 millioner kroner, men etter det Aftenposten får opplyst, kan sluttsummen bli enda høyere. (©NTB)