<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

John Fredriksen planlegger Sevan-kupp

De ødelegger verdier, mener John Fredriksen. Nå vil han overta mer enn halvparten av riggselskap.

  Publisert 26. juni 2013 kl. 17.12
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.49
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 220 ord
  John Fredriksen. Foto: Scanpix

  Seadrill har hyret DNB Markets for å utrede mulighetene for kjøp av opptil 116.947.252 aksjer i Sevan Drilling til kurs 3,95 kroner per aksje, tilsvarende en eierandel på 50,1 prosent i selskapet.Det går frem av en børsmelding onsdag.- Ødelegger verdier 3,95 kroner er drøye 16 prosent over sluttkurs for Sevan Drilling onsdag, da aksjen steg 12,2 prosent til 3,40 kroner.Seadrill mener finansieringsplanen lagt frem av Sevan Drilling 19. juni er verdiødeleggende for aksjonærene i selskapet. Hvis kjøpet lykkes, vil Seadrill ifølge meldingen foreslå en alternativ plan og en forbedret finansieringsstruktur.Planen er da å legge frem finansieringsforslaget på en ekstraordinær generalforsamling, der Seadrill vil foreslå et styre som gjenspeiler den nye eierstrukturen - og vil tilby aksjonærene å overta Sevan-riggene via en mer konkurransedyktig avtale.Har over 30 prosent Noen minutter før denne meldingen ble sendt, kunne Seadrill fortelle markedet om kjøp av 3.130.589 aksjer i Sevan Drilling til snittkurs 3,2229 kroner per aksje.Etter dette kjøpet er Seadrill eksponert mot 180.959.089 aksjer i Sevan Drilling, inklusive forward-avtaler. Det tilsvarer 30,43 prosent av selskapet.Hvis Seadrill ikke lykkes i å nå 50,1 prosent, vil selskapet vurdere å selge denne posten.Tilbudet gjelder frem til klokken 22:00 i dag, onsdag 26. juni, eller når boken er fylt opp.Seadrill reserverer samtidig retten til å kjøpe færre, flere eller ingen aksjer i det hele tatt.Følg HegnarOnline på Facebook her!