<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skuffende Q2 fra Statoil

Oljegiganten Statoil har lagt frem andrekvartalstall som skuffer analytikerne, og som er langt svakere enn på samme tid i fjor.

  Publisert 25. juli 2013 kl. 07.02
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.07
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 297 ord
  Foto: Scanpix

  Statoil melder om et resultat etter skatt på 4.300 millioner kroner i 2. kvartal 2013, mot 26.426 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 11.543 millioner kroner.Resultat per aksje ble 1,38 kroner, mot 8,30 kroner ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på 3,63 kroner per aksje.Resultatet før skatt ble 27.400 millioner kroner, sammenlignet med 59.526 millioner kroner året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på 40.243 millioner kroner.Driftsresultatet ble 34.300 millioner kroner, mot 61.979 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 40.586 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 148.300 millioner kroner, sammenlignet med 200.700 millioner kroner i 2. kvartal 2012. Analytikernes forventninger lå her på 158.016 millioner kroner.- Statoil leverte et driftsmessig solid kvartal. Vi produserte som planlagt og leverte en rekordhøy produksjon fra vår internasjonale portefølje. Vi er i rute og opprettholder prognosene for 2013, sier Statoil-sjef Helge Lund i en kommentar.- Våre finansielle resultater ble påvirket av lavere priser for væsker og gass, samt svake trading-resultater. Vi har fremdeles god kostnadskontroll og leverte solid inntjening, særlig fra vår internasjonale portefølje, sier påpeker han.Fem funn Statoil forventer at letevirksomheten vil fortsette å gi resultater fremover, og nevner fem funn i andre kvartal."Selskapet har sikret tilgang til attraktive leteområder i Norge, Russland, Aserbajdsjan, Tanzania og Australia, og slik styrket grunnlaget for lønnsom langsiktig vekst", heter det i meldingen.Statoil økte også produksjonen på flere felt i andre kvartal, og har fortsatt et høyt aktivitetsnivå i prosjekter på norsk sokkel, der det pågår store feltutbygginger. Dette gjelder blant annet på Gudrun, Valemon og Åsgard havbunnskompresjon.- Aktivitetsnivået for nye feltutbygginger er høyt. Vi gjennomfører prosjektene våre i henhold til plan, sier Lund.Her er rapporten og presentasjonen.Følg HegnarOnline på Facebook her!