<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Oljeprisen vil falle mot 90 dollar

DNB Markets tror oljeprisen vil falle fremover.

  Publisert 21. aug. 2013 kl. 10.30
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 235 ord
  Plattform - Foto: Scanpix

  DNB Markets holder fast ved sin prognose for oljeprisen de kommende årene. I den ferske konjunkturrapporten fra meglerhuset slås det fast at p risen holdes oppe av høyere geopolitisk uro i Nord-Afrika og Midtøsten, som bidrar til uforutsette nedstengninger av produksjonen."Dessuten er kostnadene for å bringe ny olje til markedet høy, spesielt for amerikansk skiferoljeproduksjon. På den annen side kan Saudi-Arabia komme til å velge lavere pris fremfor å begrense sin egen produksjon som respons på lavere vekst i den globale etterspørselen. Anslagene våre tilsier en Brent-pris på 102 dollar per fat i 2014, 100 dollar i 2015 og deretter gradvis nedgang til 90 dollar i 2020", heter det.Meglerhuset har ingen tro på at bunnen vil falle ut av markedet."Kostnaden ved å bringe den nye oljen til markedet vil være høy. Det ser ut til at den geopolitiske risikoen knyttet til Nord-Afrika/Midtøsten vil holde seg høyere fremover enn i forrige tiår. Oljeprisen må trolig være relativt høy for å holde avmatningstakten i modne oljefelt under kontroll. Og oljeprodusentene, med Saudi-Arabia i tet, er avhengig av å holde sine inntekter (pris*volum) oppe for å balansere budsjettene", fremgår det.Her finner du hele oljerapporten fra Torbjørn KjosHer finner du hele konjunkturrapportenOljeanalytiker i DNB Markets, Torbjørn Kjus, er gjest i Økonominyhetene på HegnarTV onsdag kl 15:30. Han forventer billigere olje i de kommende årene. Seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets er gjest i Økonominyhetene på HegnarTV torsdag kl 15:30.