<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kinesisk selskap til søksmål mot Statoil

Et kinesisk selskap som driver med servicevirksomhet i oljenæringen, går til søksmål mot Statoil med krav om vel 400 millioner kroner.

  Publisert 15. okt. 2013 kl. 22.36
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.05
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 103 ord
  Statoil-sjef Helge Lund. Foto: Scanpix

  Det er selskapet COSL (China Oilfield Services Ltd) som har levert søksmålet til tingretten i Stavanger, melder nettstedet Sino Ship News.Et krav gjelder såkalte ventepenger på til sammen 310 millioner kroner. Et annet gjelder utplassering av utstyr fra tredjepart på boreplattformene COSL Innovator og COSL Promotor og er på 97 millioner kroner. Til sammen utgjør kravene 407 millioner.Ifølge Sino Ship News utfører de to plattformene fortsatt normale tjenester for Statoil.- Jeg kan bekrefte at vi har mottatt stevningen. Saken ligger nå i rettsapparatet. Vi skal gi tilsvar på stevningen innen 2. desember i år, sier informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr i Statoil til NTB.(©NTB)