<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB tror Archer kan stupe 60 prosent

Meglerhusene er veldig uenige om veien videre.

  Publisert 24. feb. 2014 kl. 11.12
  Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 13.57
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 196 ord
  John Fredriksen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

  John Fredriksen-dominerte Archer kom fredag kveld med et resultatvarsel.Selskapet varsler nedskrivninger på hele 430 millioner dollar (2,6 milliarder kroner), først og fremst knyttet til virksomheten i USA.Morgan Stanley reagerer med å gjenta sin overvekt-anbefaling på Archer.Det går ifølge TDN Finans frem av analyserapporter mandag.- Vi fremhever at nedskrivningene var ventet, de påvirker ikke lånevilkårene og endrer ikke vårt konstruktive syn, skriver Morgan Stanley.Meglerhuset ser ifølge nyhetsbyrået muligheter for en reprising av aksjen fra lave nivåer, og peker på en vending i USA og fortsatt attraktiv eksponering mot Argentina og Nordsjøen.Pareto og DNB: Aksjen er dyr Pareto Securities og DNB Markets er uenige, og mener verdivurderingen nå er mindre attraktiv.Førstnevnte venter ifølge TDN Finans negativ kontantstrøm gjennom 2014, samtidig som virksomheten i USA restruktureres, og anser dagens prising som "noe strukket".DNB Markets står på sin salgsanbefaling med kursmål tre kroner.Meglerhuset finner stadig 240 millioner dollar i goodwill i Archers balanse, og påpeker ifølge nyhetsbyrået at nedskrivninger på nye 100 millioner dollar vil gi brudd på lånevilkårene.Archer er sist omsatt for 7,03 kroner på Oslo Børs, etter en nedgang på 8,6 prosent i dagens handel.DNB ser dermed en nedside på nesten 60 prosent i aksjen.Følg HegnarOnline på Facebook her!