<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

ConocoPhillips kutter med 20 prosent

ConocoPhillips budsjetterer med driftsinvesteringer på ca 13,5 milliarder dollar i 2015. Dette er en nedgang på 20 prosent sammenlignet med 2014.

    Publisert 8. des. 2014 kl. 15.10
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 121 ord

    Reduksjonen reflekterer primært at selskapet har flere større prosjekter som nærmer seg ferdigstillelse, samt utsatte investeringer i ukonvensjonelle felt i Nord-Amerika, opplyser selskapet i en pressemelding mandag. Tross lavere driftsinvesteringer venter ConocoPhillips en produksjonsvekst på 3 prosent neste år, fratrukket Libya.  Veksten ventes fra nylig oppstartede prosjekter i Canada, Europa og Malaysia, utviklingsprogrammer i Eagle Ford og Bakken, samt ny produksjon fra Eldfisk II, APLNG-prosjektet og Surmont fase II som alle starter opp i 2015. Selskapet har satt av 1,9 milliarder dollar til vedlikehold i 2015, noe under årets budsjetterte nivå. ConocoPhillips venter å bruke 1,8 milliarder på lete- og avgrensningsprogrammer. Også dette er noe lavere enn inneværende år. Les hele pressemeldingen herAksjen faller 1,28 prosent i førhandelen til 66,98 dollar.