<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprishopp siden torsdag

Derfor har oljeprisen gjort et hopp etter at Oslo Børs stengte torsdag.

  Publisert 29. mai 2015 kl. 07.46
  Oppdatert 29. mai 2015 klokken 07.46
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 110 ord
  olje, oljeplattform, rigg, oljerigg

  Oljeprisen stiger fredag morgen etter at det ble kjent at amerikanske oljelager faller for fjerde uke på rad. Energy Information Administration (EIA) meldte torsdag om et trekk i oljelagrene på 2,8 millioner fat i forrige uke. Det var ventet en lagerreduksjon på 0,9 millioner fat, melder Reuters. På ukebasis er imidlertid prisen på Brent-olje ned på en sterkere dollar.Amerikansk WTI-olje er opp 1,01 prosent til 58,26 dollar fatet, mens Nordsjø-olje med levering i juli er opp 0,69 prosent til 63,01 dollar fatetDa børsen stengte torsdag var prisen henholdsvis 57,14 og 61,89 dollar fatet.Skogbranner i Canada, som har redusert produksjonen av olje fra tjæresand med 10 prosent, støtter også opp om prisen.