<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norsk olje og gass i strupen på klimagruru

Administrerende direktør Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Norsk olje og gass beskylder klimaguru James Hansen for å drive med politisk synsing når han advarer mot oljevirksomhet i Barentshavet.

  Publisert 28. okt. 2015 kl. 12.09
  Oppdatert 28. okt. 2015 klokken 12.10
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 130 ord
  Karl Eirik Schjøtt-Pedersen - Foto: Scanpix

  Schjøtt-Pedersen mener at den anerkjente klimaforskeren og andre oljemotstandere skaper forvirring rundt de faktiske forholdene i et Golfstrøm-oppvarmet Barentshav når de advarer mot oljevirksomhet i Arktis.– I denne framstillingen skiller man ikke mellom ulike deler av Arktis. Man har tendens til å se likt på alt. Men aktiviteten i norsk del av Arktis er mer lik det vi kjenner fra Nordsjøen og Norskehavet, sier Schjøtt-Pedersen til NTB.I forkant av sitt Oslo-besøk tidligere i oktober oppfordret Hansen Norge om å stoppe oljeboringen utenfor Nord-Norge i et personlig brev til statsminister Erna Solberg.Hvis avgjørelsen om å gi grønt lys til videre oljeutvinning i Barentshavet blir satt i verk, gir den oljeselskaper tilgang til enorme reserver av olje og gass – i de økosystemene som er mest sårbare for klimaendringer», skrev Hansen. (©NTB)