<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dårlig værvarsel fra Kongsberg-sjefen

- Vi er langt fra ferdige med nedbemanninger i oljesektoren, sier Walter Qvam.

    Publisert 7. jan. 2016 kl. 15.37
    Oppdatert 7. jan. 2016 klokken 15.46
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 168 ord

    Kongsberg Gruppen-sjef Walter Qvam varsler ifølge TDN Finans flere dårlige nyheter fra oljeindustrien.- Vi er langt fra ferdige med nedbemanninger i bransjen, spesielt med tanke på det siste oljeprisfallet, og det er mange negative nyheter i vente for industrien totalt sett, sier han til nyhetsbyrået på NHOs årskonferanse torsdagQvam fremhever usikkerhetsmomentet som det mest slitsomme for industrien nå. - Å håndtere de tradisjonelle syklene er man vant til. Det som er annerledes nå er den mer langsiktige usikkerheten rundt olje som følge av den lave veksten i økonomien, alternative energikilder, kostnadsnivåene, produksjonen i Midtøsten og USA og så videre, uttaler han videre til TDN Finans.Qvam følger også med på uroen i Midtøsten, der særlig forholdet mellom Iran og Saudi-Arabia har kjølnet.- Vi er ikke så veldig eksponert mot denne regionen direkte, selv om vi har noen viktige kontrakter der. Jeg er mer opptatt av at dette er en kruttønne som virkelig kan påvirke hele verdensøkonomien, både med tanke på oljesiden, flyktninger og så videre, sier han til nyhetsbyrået.