<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Strømproduksjon fra solpanel vil tidoble seg

Andelen strøm generert fra solenergi vil stige ti ganger over de neste 15 årene, viser en fersk analyse.

  Publisert 25. juni 2016 kl. 17.17
  Oppdatert 25. juni 2016 klokken 17.21
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 143 ord
  Solpanel - Foto: AP

  Solpaneler vil stå for mellom 8 og 13 prosent av all elektrisitet generert verden over innen 2030, skriver The International Renewable Energy Agency (IRENA), ifølge bloomberg.Til sammenligning representerte elektrisitet fra solpaneler 1,2 prosent av all elektrisitet som ble generert i fjor.Den gjennomsnittlige kostnaden for strøm fra PV-systemer er ventet å falle 59 prosent frem til 2025, hvilket vil gjøre solenergi til den billigste energiformen mange steder i verden, skriver IRENA.Prisen for strøm generert fra solenergi vil eksempelvis falle betydelig lavere enn strøm fra både kull- og gasskilder.Fornybare energikilder erstatter stadig flere konvensjonelle systemer verden over.  I California har det blant annet blitt foreslått å stenge ned to atomreaktorer og erstatte bortfallet med energi fra vindmøller og solpaneler.Følgende land er ifølge analyseselskapet de mest populære markedene for utvikling av solparker i tiden fremover: Brasil, Chile, Israel, Jordan, Mexico, Filippinene, Russland, Sør-Afrika, Saudi-Arabia og Tyrkia.