<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny rapport: De fleste tåler en oljepris på 60 dollar

En fersk studie gjennomført av konsulentselskapet Wood Mackenzie mener stadig flere oljeprosjekter kan overleve med en brentoljepris på 60 dollar fatet.

    Publisert 13. juli 2016 kl. 10.11
    Oppdatert 13. juli 2016 klokken 10.22
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 123 ord

    60 dollar fatet representerer ikke noe problem for 70 prosent av dagens uutviklede oljeprosjekter, skriver CNBC, som viser til en fersk rapport fra konsulentselskapet Wood Mackenzie.Mens kun 50 prosent av uutviklede oljeprosjekter var bærekraftige med en oljepris på 60 dollar fatet for ett år siden, har denne andelen nå steget til 70 prosent. Oppgangen er en refleksjon av tvungen tilpasning blant verdens energiselskaper, hvilket har lykkes med å kutte kostnader for å gjøre prosjekter mer lønnsomme. Ytterligere 13 millioner fat per dag med olje på tilbudssiden kan bli utviklet innen 2025, hvorav 9 millioner kan overleve med en brentoljepris på 60 dollar fatet, skriver Wood Mackenzie.Samtidig understreker konsulentselskapet at mange konvensjonelle oljeprosjekter risikerer å måtte bli kansellert dersom oljeprisen holder seg rundt 50 dollar fatet.