<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Prisen har falt fra 270 til 150 milliarder

    Publisert 29. aug. 2016 kl. 09.01
    Oppdatert 29. aug. 2016 klokken 09.02
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 105 ord

    Prisen på å bygge ut et felt på norsk sokkel har i gjennomsnitt falt med over 40 prosent siden høsten 2014. Ifølge TDN Finans kommer det frem av en analyse Oljedirektoratet (OD) har gjort av åtte planlagte utbygginger som nærmer seg oppstart.Nedgangen skyldes en kombinasjon av enklere utbyggingsløsninger og mer effektiv boring. I tillegg kommer lavere priser på arbeid og utstyr.Investeringsestimatene for prosjektene Utgard, Oda, Zidane, Trestakk, Snilehorn, Johan Castberg, Snorre Expansion Project og Johan Sverdrup fase 2 har falt fra om lag 270 til 150 milliarder, ifølge operatørenes egne beregninger.TDN Finans kan fortelle at nedjusteringene er gjort i forbindelse med ulike beslutningsfaser i prosjektgjennomføringen.