<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene faller tilbake mandag morgen.

    Publisert 29. aug. 2016 kl. 07.56
    Oppdatert 29. aug. 2016 klokken 08.04
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 226 ord

    Brent-oljen er torsdag morgen ned 1,20 prosent til 49,32 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,41 prosent til 46,97 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 50,37 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Prisene på oljekontrakter ligger dermed mer enn én dollar lavere per fat enn de gjorde da Oslo Børs stengte fredag.Nedgangen skyldes ifølge Bloomberg News og TDN Finans tvil om produsentene vil komme til enighet om en avtale om å fryse oljeproduksjonen, når de møtes for uformelle samtaler i neste måned.Oljeminister Suhail Mazrouei uttalte i en twitter-melding at oljemarkedet bør kunne gjenvinne stabiliteten om kort tid.Sjef for Dana Gas PJSC, Patrick Allman-Ward, mener det at Iran vil øke sin oljeproduksjon til landet har vunnet tilbake markedsandelene det hadde før sanksjonene ble innført svekker mulighetene for en frysavtale.- Sannsynligheten for at det virkelig vil bli noen form for produksjonsfrys, er ganske liten. Hittil har det vært en vellykket snakkeøvelse, sier senior råvarestrateg i Australia & New Zealand Banking Group i Sydney, Daniel Hynes, ifølge nyhetsbyrået.Ifølge The Wall Street Journal og TDN Finans ble fredagens oppgang svekket da den amerikanske sentralbanksjefen Janet Yellen i sin tale fredag ettermiddag holdt døren åpen for en snarere-heller-enn-senere renteheving fra Federal Reserve.- Det store spørsmålet er om Opec-medlemmer vil intervenere, hvis prisene faller til 40 dollar pr fat igjen, sier sjef for Boslego Risk Services i Santa Barbara, Robert Boslego, til avisen.