<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Positive nyheter løfter oljeprisen

Oljeprisene klatrer oppover onsdag morgen.

    Publisert 21. sep. 2016 kl. 08.04
    Oppdatert 21. sep. 2016 klokken 08.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 197 ord

    Brent-oljen er onsdag morgen opp 1,46 prosent til 44,90 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,46 prosent til 46,55 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 45,60 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Noe av årsaken til oppgangen er ifølge Bloomberg News og TDN Finans at Algerie tirsdag meldte at Opec vurderer å gjøre om de uformelle samtalene i neste uke til et formelt møte. I tillegg viste de ukentlige bransjetallene tirsdag kveld at oljelagrene i USA falt.Algeries energiminister Noreddine Bouterfa uttalte ifølge nyhetsbyrået på nasjonal radio at Opec-ministrene vil kunne gjøre om samlingen til et ekstraordinært møte, i og med at alle vil være tilstede.Han sa også at produksjonen må kuttes med 1 million fat per dag for at markedet skal gjenvinne balansen.American Petroleum Institute (API) meldte at de amerikanske oljelagrene falt med 7,5 millioner fat i løpet av uken frem til 16. september.- Historien forteller oss at et tiltak fra Opec er usannsynlig, men det vil komme uttalelser, og det vil gi bevegelser i markedet. API-tallene ga markedet et løft, men prisene kommer fra et lavt nivå. WTI-oljen modererer seg rundt 44-45 dollar fatet, sier markedsstrateg i IG i Melbourne, Evan Lucas, til Bloomberg News.