<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene klatrer oppover torsdag morgen.

    Publisert 22. sep. 2016 kl. 06.58
    Oppdatert 22. sep. 2016 klokken 07.08
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 153 ord

    Brent-oljen er torsdag morgen opp 0,94 prosent til 47,27 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,97 prosent til 45,78 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 46,45 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Årsaken til oppgangen er gårsdagens lagertall fra USAs energiinformasjonskontor (EIA).EIA meldte ifølge Bloomberg News og TDN Finans at oljelagrene i USA falt med 6,2 millioner fat i løpet av uken frem til 16. september, mens det var ventet en lagervekst på 3,25 millioner fat.Lagrene er nå på det laveste nivået siden februar, men fortsatt på det høyeste for sesongen på minst 30 år.Tre kilder med kjennskap til prosessen, meldte onsdag til nyhetsbyrået at Saudi-Arabia, Iran og Qatar møttes i Wien for å forberede drøftingene i Algier i neste uke.- Det overraskende fallet i USAs oljelagre, støtter prisene. Jeg ser ikke for meg noen viktige resultater fra Opec-møtet i Algier, sier investeringssjef i Ayers Alliance i Sydney, Jonathan Barratt, til Bloomberg News.