<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Øyner nye Aker Solutions-kontrakter

Analytiker ser lyst på fremtiden.

Publisert 10:40 4. okt. 2016
Oppdatert 10:41 4. okt. 2016
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 210 ord
Øyvind Eriksen - Foto: Finansavisen

Aker Solutions varslet tirsdag morgen om en subseakontrakt på Dvalin-feltet til minst 900 millioner kroner.Reuters viser til at selskapet var en av favorittene til denne kontrakten, etter at DEA Norge leverte PUD (plan for utvikling og drift) på prosjektet mandag.Samtidig fikk Aibel ombyggingsjobben for å kunne ta imot Dvalin-produksjonen på Heidrun-plattformen.- Man kunne kanskje håpe på at Aker Solutions skulle vinne begge kontraktene, men det er positivt at de vinner en kontrakt på subsea verdt nesten en milliard, konstaterer analytiker Haakon Amundsen i ABG Sundal Collier overfor nyhetsbyrået.Booker både her og derAnalytikeren mener dette forsterker inntrykket av at aktiviteten nå er i ferd med å ta seg opp.- Aker Solutions har nå booket kontrakter både på Troll, Utgaard og nå Dvalin. I tillegg er det flere som kommer i 4. kvartal og i 1. kvartal neste år, Trestakk, Alvheim og så videre. Vi tror ordreinntaket kan bli bedre enn i både 1. og 2. kvartal, og dette er også gode indikasjoner for sektoren, sier Amundsen videre til Reuters.- Det begynner å bli mer aktivitet, og i en nedsykel som vi har hatt er det ofte denne type prosjekter som kommer tilbake først, føyer han til.Aker Solutions stiger bare marginalt på børsen tirsdag, der hovedindeksen i skrivende stund er opp 0,7 prosent til 626,70.