<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Folk lar seg ikke lure lenger

Industriledere advarer oljenæringen om at de kan se langt etter oljeboring i Lofoten dersom ikke Nord-Norge får en større del av oljefatet.

    Publisert 2. des. 2016 kl. 08.30
    Oppdatert 2. des. 2016 klokken 08.37
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 159 ord

    Nordnorske industriledere mener Nordlendingene snur i synet på oljeboring i Lofoten fordi de ikke tror på løftene om lokale arbeidsplasser, skriver Dagens Næringsliv.- Årsaken til at flere går mot konsekvensutredning er at oljeselskapene ikke viser hvordan de har tenkt å bygge arbeidsplasser og samfunn lokalt. Oljeindustrien har selv skylden for at dette skjer. Folk lar seg ikke lure lenger, sier adm. direktør i Kimek i Kirkenes, Greger Mannsverk, til avisen.Han er blant de som advarer oljenæringen om at de kan se langt etter oljeboring i Lofoten dersom ikke Nord-Norge får en større del av oljefatet. - Oljeselskapene flyr inn arbeidsfolk fra Egersund, Stavanger og Danmark. Det skaper ikke arbeidsplasser i nord. I beste fall går Narvesen-kiosken på flyplassen bra. De bor ute på anlegget/plattformen, reiser hjem og drikker ikke engang øl på byen, påpeker Mannsverk.- Folk i Nord-Norge vil ikke at det skal skje med oljen som det skjedde med trålfisken, at vi ser lysene fra dem, mens verdiskapingen skjer et annet sted, sier han til DN.