<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Omstridt oljerørledning skal granskes

DNB og de andre bankene som deltar i finansieringen av en omstridt oljerørledning i North-Dakota i USA, har engasjert en uavhengig menneskerettighetsekspert som skal gå gjennom prosjektet.

    Publisert 1. des. 2016 kl. 06.12
    Oppdatert 1. des. 2016 klokken 06.14
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 145 ord

     DNB følger situasjonen i North-Dakota tett, skriver banken i en pressemelding onsdag.– Etter initiativ fra DNB har bankene som deltar i finansieringen av prosjektet Dakota Access Pipeline, engasjert en uavhengig menneskerettighetsekspert for å gjennomgå ulike sider av godkjennelsesprosessen knyttet til rørledningen. Selskapet Foley Hoag LLP, som har fått oppdraget, skal blant annet vurdere prosessen når det gjelder konsultasjon av berørte urfolksgrupper, skriver banken.I begynnelsen av november sa DNB at de var bekymret for hvordan situasjonen rundt oljerørledningen i North-Dakota har utviklet seg.Banken har bidratt med 3 milliarder kroner for å finansiere prosjektet, ifølge Aftenposten.Siden april har flere tusen aktivister og urfolk demonstrert mot utbyggingen. Amerikanske myndigheter har pågrepet og utvist flere aktivister fra området.Oljerørledningen skal etter planen legges under Missouri-elven nær grenseområdet mellom North-Dakota og South-Dakota. Elven er en ferskvannskilde for innbyggerne i Sioux-reservatet, som blant annet frykter at eventuelle lekkasjer vil ødelegge vannet. (©NTB)