<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Statoil tildelt lisenser i Mexico

Statoil er sammen med BP og Total tildelt to olje- og gassblokker i Mexico.

    Publisert 6. des. 2016 kl. 06.30
    Oppdatert 6. des. 2016 klokken 06.31
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 110 ord

    Statoil er operatør på lisensene, med 33,4 prosent eierandel, mens de resterende andelene er fordelt likt mellom partnerne BP og Total. Lisensene ble tildelt i en åpen budrunde mandag, og det er første gang Mexico tildeler letelisenser på dypt vann på denne måten.– At Mexico åpner for utenlandske aktører gir bransjen store muligheter. Vi er derfor fornøyd med å sikre en tidlig posisjon. Tildelingen gir Statoil tilgang til et betydelig areal i et uutforsket område. Blokkene er i all hovedsak uutforsket, med betydelig usikkerhet knyttet til undergrunnen, men med potensial til å åpne en ny letemodell, opplyser Tore Løseth, Statoils direktør for leting i USA og Mexico i en pressemelding. (©NTB)