<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storbank: - Usannsynlig at OPEC kaster inn håndkleet

Den tyske storbanken Commerzbank tror oljekartellet vil utvide kuttavtalen. 

Publisert 13:59 13. mai 2017
Oppdatert 14:01 13. mai 2017
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 203 ord

Etter at OPEC inngikk en avtale om produksjonskutt i høst steg oljeprisene umiddelbart.I etterkant har imidlertid OPEC-effekten vært minimal, og det viser ifølge analytikere hos Commerzbank at innflytelsen til OPEC er i ferd med å avta.- Den relativt kortvarige effekten produksjonskuttene hadde på oljeprisen viser at OPECs markedsinnflytelse via "tilbudskontroll" er veldig begrenset. Vi har påpekt i mange år at OPEC har mistet markedsmakten sin, skriver analysesjef for råvarer i den tyske storbanken, Eugen Weinberg i et kundenotat, gjengitt av CNBC. Han mener imidlertid ikke at det vil få OPEC til å gi seg.- Til tross for det er det usannsynlig at OPEC vil kaste inn håndkleet allerede og ta nok en u-sving, skriver han og legger til at de nok heller vil utvide avtalen i stedet. OPEC-medlemmene skal møtes i Wien 25.mai for å diskutere om de skal utvide kuttavtalen til å vare inn i andre halvår.Spørsmålet er om en utvidet periode med produksjonskutt vil kunne utløse et rally i oljeprisen, og løfte den mot 60 dollar fatet. - Den hvileløse økningen i den amerikanske skiferproduksjonen har kompensert for produksjonskuttene som OPEC og Russland ble enige om, så det er fortsatt skepsis angående balansen mellom tilbud og etterspørsel, sa investerignsstrateg, Alan McIntosh til CNBC fredag.