<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frykter slutten på Statoils gigantprosjekter i Norge

Etter 2022 når Sverdrup, Castberg og Statoils gigantprosjekter er ferdig utbygd, vil det skje lite på norsk sokkel, frykter konserntillitsvalgt.

    Publisert 9. aug. 2017 kl. 08.45
    Oppdatert 9. aug. 2017 klokken 08.46
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 154 ord

    Denne sommeren har vært svært travel, men når Statoil sjøsetter Aasta Hansteen, Gina Krog, Oseberg, Sverdrup, Njord og Castberg, så er det lite etterpå sier Bjørn Asle Teige, konserntillitsvalgt for fagforeningen Safe/YS i Statoil til Stavanger Aftenblad.De siste fem årene har Statoil kvittet seg med 5.000 medarbeidere de siste fem årene. Dette er i verste fall bare begynnelsen mener Teige. Leverandørbedriftene kan også rammes veldig hardt hvis ombygningene tar slutt.– Det blir et kjempevakuum etter at disse er kommet i drift. Det er lite og ingenting bak der. Erna Solberg vet hva hun snakker om når hun sier det haster med en omstilling sier Teige til avisen.– Hvis ikke oljeselskapene får lete og eventuelt finne nye, store olje og gassfelt, kan vi se slutten på Statoils gigantutbygginger på norsk sokkel, advarer Teige.– Uten nye prosjekter, vil 100.000 stå uten arbeid om få år. Det er et skrekkscenario som Norge må være klar for, mener han.(©NTB)