<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Statoil har gjort gassfunn

Statoil har gjort et lite gassfunn nordøst for Heidrun-feltet.

Publisert 24. aug. 2017 kl. 08.46
Oppdatert 24. aug. 2017 klokken 08.47
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 156 ord
Heidrun-plattformen - Foto: Oljedirektoratet

Statoil har gjort et lite gassfunn nordøst for Heidrun-feltet i utvinningstillatelse 124 i Norskehavet, går det frem av en melding fra Oljedirektoratet (OD) torsdag.Foreløpig beregning av funnet er mellom 0,7 og 1,2 milliarder standardkubikkmeter utvinnbar gass. Rettighetshaverne i lisensen vil vurdere å knytte funnet opp til eksisterende infrastruktur på Heidrun-feltet.Primært letemål for undersøkelsesbrønn 6507/8-9 var å påvise petroleum i reservoarbergarter tilhørende midtre og/eller nedre jura (Fangst- og/eller Båtgruppen). Sekundært letemål var å påvise petroleum i nedre jura reservoarbergarter (Båtgruppen).Brønnen påtraff en gasskolonne på totalt om lag 80 meter i Åreformasjonen i Båtgruppen, hvorav 35 meter i sandsteiner med god reservoarkvalitet.Gass/vann-kontakten ble påvist 2.185 meter under havflaten. I sekundært letemål ble det påtruffet flere vannfylte sandsteinslag med god reservoarkvalitet i nedre deler av Åreformasjonen i Båtgruppen.Brønnen ble ikke formasjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking.Statoil har en eierandel på 35 prosent i lisensen, Conocophillips har 27,91 prosent, Petoro har 27,09, mens Eni har 10 prosent.