<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nervøst før OPEC-møtet

Oljemarkedet er på tå hev.

Publisert 29. nov. 2017 kl. 17.15
Oppdatert 29. nov. 2017 klokken 17.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
FILE - In this Saturday, Dec. 10, 2016 file photo, Russian Minister of Energy Alexander Novak, left, and Khalid Al-Falih, Minister of Energy, Industry and Mineral Resources of Saudi Arabia attend a news conference after a meeting of the Organization of the Petroleum Exporting Countries, OPEC, at their headquarters in Vienna, Austria. OPEC and key non-OPEC oil producers are near their target of taking 1.8 million barrels of crude a day off global markets less than two months after agreeing to do so in efforts to push up the price of crude, Russia's energy minister said Sunday, Jan. 22, 2017. Novak's upbeat comments to reporters came at the end of the first meeting of a joint OPEC-non-OPEC committee set up to monitor compliance to the Dec. 10 agreement. (AP Photo/Ronald Zak, FIle) Ronald Zak

OPECs oljeministre har ifølge Reuters begynt å ankommet Wien foran morgendagens møte.Agendaen på møtet er naturligvis produksjonskutt, og konsensus peker mot en forlengelse av gjeldende kuttavtale ut 2018.Avtalen, som omfatter kutt på 1,8 millioner fat per dag ut mars neste år, har løftet oljeprisene 40 prosent siden i sommer.- Mørk skyggeMen lengden på forlengelsen er stadig et åpent spørsmål, og dette har holdt markedet på tå hev, melder nyhetsbyrået.- OPEC-nervøsitet kaster en mørk skygge over oljeprisene, samtidig som snakket i forkant av møtet intensiveres, skriver meglerhuset PVM ifølge Reuters i et kundenotat.Blant dem som har uttalt seg, er den saudi-arabiske oljeministeren Khalid al-Falih.Han mener ifølge Bloomberg at en god porsjon hardt arbeid gjenstår, og oppfordrer land som ikke etterlever sine forpliktelser i henhold til avtalen om å kutte mer.Brent januar-olje stiger onsdag ettermiddag 0,4 prosent til 63,85 dollar fatet, WTI-oljen 0,3 prosent til 58,16 dollar fatet.