<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Wintershall + DEA = sant

Mikhail Fridman fant tonen med tysk gigant.

Publisert 06:54 8. des. 2017
Oppdatert 07:11 8. des. 2017
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 231 ord

BASF og LetterOne har signert intensjonsavtale om fusjon av sine olje- og gassvirksomheter, Wintershall og DEA, går det frem av en pressemelding.Sammenslåingen skal resultere i et joint venture som vil få navnet Wintershall DEA, og målet er å skape et av de største uavhengige lete- og produksjonsselskapene i EuropaI utgangspunktet vil Wintershall få 67 prosent av aksjene, mens LetterOne vil få 33 prosent.Eies av russisk oligarkBASFs olje- og gassvirksomhet (inklusive gasstransport) er samlet i Wintershall Group Holding, som består av Wintershall Holding GmbH og dets datterselskaper.LetterOnes olje- og gassvirksomhet består av DEA Deutsche Erdöl AG og dets datterselskaper. LetterOne eies av den russiske oligarken Mikhail Fridman.- Ved å slå sammen disse to Tysklands-baserte aktivitetene ønsker morselskapene å skape grunnlag for ytterligere økonomisk vekst, optimalisere porteføljen til den fusjonerte virksomheten og skape synergier. Wintershall DEA vil få et betydelig vekstpotensial og bli et av de største uavhengige lete- og produksjonsselskapene i Europa, heter det.Storhet på norsk sokkelWintershall er blant annet operatør på Vega- og Brage-feltet, og har i tillegg eiendeler på felt som Ivar Aasen og Edvard Grieg.DEA har også betydelig produksjon i Norge, og produserer sammen med Wintershall 150.000 fat oljeekvivalenter per dag på norsk sokkel, skriver Nettavisen. Til sammenligning produserte Aker BP 118.000 fat per dag i 2016.På mellomlang sikt forventer BASF og LetterOne en børsnotering av Wintershall.Avtalen kan ifølge meldingen ventes å bli sluttført i løpet av 2. halvår 2018.