<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Riggbransjen venter svært krevende 2018

18 borerigger og 130 offshorefartøy ligger i opplag. Det er færre enn for ett år siden, men Rederiforbundet venter at 2018 blir nok et tøft år.

Publisert 08:22 10. jan. 2018
Oppdatert 08:23 10. jan. 2018
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 187 ord

– Vi ser enkelte lyspunkt i næringen, men vi kan ikke friskmelde oss. Det vil fortsatt være svært krevende i 2018, både for rigg og offshore. Ratene er fortsatt lave og aktiviteten må ytterligere opp, sier administrerende direktør Harald Solberg i Rederiforbundet til Stavanger Aftenblad.Ifølge Rederiforbundet ligger 18 borerigger i opplag i januar. Dette er sju færre enn i januar i 2017. Når det gjelder offshorefartøy er situasjonen fortsatt krevende, med 130 skip i opplag mot nesten 160 skip i januar i fjor.Onsdag morgen kostet nordsjøoljen rett over 69 dollar fatet.Riggbransjen pleier være en god indikator på hvordan det går i oljebransjen og for hvor lista for forventninger legges framover, skriver Aftenbladet.– Markedet vil fortsatt være krevende, men heldigvis ser vi noen positive bevegelser i form av økt aktivitet. I løpet av første del av 2018 er det planlagt at fire nye rigger kommer i arbeid på sokkelen. Dette er en bedring fra året før, sier Solberg.Da vil det være 24 rigger i drift på norsk sokkel.Rederiforbundet anslår at mellom 6.300 og 6.800 stillinger står ledige når 18 rigger ligger i opplag, i tillegg til indirekte berørte underleverandører.(©NTB)