<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Israel skal selge gass til Egypt

Et israelsk energiselskap har inngått en avtale om salg av naturgass til Egypt over en periode på ti år.

    Publisert 20. feb. 2018 kl. 08.30
    Oppdatert 20. feb. 2018 klokken 08.31
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 116 ord

    – Dette vil tilføre statskassa milliarder av dollar, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu da planene ble presentert mandag.Avtalen er verdt 15 milliarder dollar, ifølge det israelske selskapet Delek. Selskapet og dets amerikanske partner Noble Energy har inngått avtalen med det egyptiske selskapet Dolphinus.Den omfatter salg av 64 milliarder kubikkmeter gass fra de israelske offshore-feltene Leviathan og Tamar.Israel har de siste ti årene jobbet med å utvikle gassfelt utenfor middelhavskysten. I 2016 inngikk Delek og Noble Energy en avtale om salg av gass til Jordan – Israels første avtale om gasseksport.Egypt ble i 1979 det første arabiske landet som inngikk en fredsavtale med Israel. Tidligere avtaler om økonomisk samarbeid mellom landene har likevel vært kontroversielle i Egypt.(©NTB)