<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Wintershall skal bygge ut for 10 milliarder

Vil sysselsette 9.900 årsverk.

    Publisert 16. mai 2018 kl. 09.13
    Oppdatert 16. mai 2018 klokken 09.30
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 221 ord

    Wintershall har i dag levert plan for utbygging og drift (PUD) av Nova-feltet, tidligere kalt Skarfjell.Oppstart av produksjon er planlagt til 2021, og investeringene blir anslått til 9,9 milliarder kroner.Utvinnbare reserver anslås til omtrent 80 millioner fat oljeekvivalenter, hvorav størsteparten er olje.Nova skal ifølge Wintershall bygges ut med to havbunnsrammer tilknyttet den nærliggende Gjøa-plattformen for prosessering og eksport.- Utbyggingsløsningen som er valgt for Nova er den økonomisk mest robuste. I tillegg gjør bruk av eksisterende infrastruktur dette til den mest miljøvennlige løsningen, sier Wintershall Norge-sjef Hugo Dijkgraaf i en kommentar.Årets førstePUD-en er den første som leveres til norske myndigheter i år.Olje- og energidepartementet skriver på sine hjemmesider at det i konsekvensutredningen anslås en sysselsettingseffekt på 9.900 årsverk i Norge i utbyggings- og driftsfasen.- I tillegg til å gi store skatteinntekter til landet, forventes det at prosjektet vil ha en høy norskandel. Prosjektet vil bidra til betydelig aktivitet i industrien og lønnsomme arbeidsplasser i Norge i flere år fremover, sier olje- og energiminister Terje Søviknes i en kommentar.Nova er et olje- og gassfelt i den nordlige delen av Nordsjøen, omtrent 17 kilometer sørvest for Gjøa-plattformen og 120 kilometer nordvest for Bergen.Operatør Wintershall Norge har en eierandel på 35 prosent, og har med seg Capricorn Norge (20 prosent), Spirit Energy Norge (20 prosent), Edison Norge (15 prosent) og DEA Norge (10 prosent).Les mer her.