<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener Faroe er god DNO-match

- Mange vil la seg friste, tror Martin Mølsæter.

    Publisert 26. nov. 2018 kl. 13.09
    Oppdatert 26. nov. 2018 klokken 13.19
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 373 ord

    DNO varslet mandag morgen at selskapet vil legge inn et bud på alle aksjene i Faroe Petroleum.Tilbudet på 152 pence per aksje i kontanter tilsvarer 20,8 prosent premie på fredagens sluttkurs.Dette verdsetter selskapet til rundt 607,9 millioner pund, tilsvarende omtrent 6,7 milliarder kroner.DNO eier fra før 28,22 prosent av Faroe Petroleum.- Faroe bra matchMarkedet reagerer positivt.Faroe Petroleum spretter opp 25,6 prosent til 158,20 pence på London-børsen.På Oslo Børs stiger DNO 3,2 prosent til 13,38 kroner.- Jeg mener Faroe er et bra selskap som passer inn under DNO-paraplyen strategisk. I tillegg har jeg en høyere verdi på Faroe enn budet fra DNO tilsier. Men husk at aksjen er illikvid, og selskapet trenger kapital for å utvikle driften videre. Derfor mener jeg Faroe-aksjonærene bør være fornøyd med en kurs som ikke fullt ut reflekterer fair verdi, sier forvalter Martin Mølsæter i First Fondene til Hegnar.no.Les også: - Anbefaler aksjonærene «på det sterkeste» å sitte stilleGjorde DNO-kuleHans First Generator-fond dukket nylig opp igjen som 20. største aksjonær i DNO etter å ha kjøpt fem millioner aksjer.Fondet gjorde en kule tidligere i år etter å ha lastet opp rundt ti kroner på nyåret - og solgte i april for rundt 15 kroner.- Jeg kjøper DNO fordi aksjekursen har falt ganske mye. I samme periode som aksjekursen har falt, har det kommet positive nyheter rundt selskapet. Peshkabir-feltet går mye bedre enn ventet, og det ser ut som forholdet mellom kurderne og de føderale myndighetene i Bagdad blir bedre. Da øker også sannsynligheten for at eksportbetalingene til DNO vil fortsette, forklarte han overfor Finansavisen.- Smart å by nåMølsæter legger ikke all verden i at Faroe-aksjen stiger mer enn budpremien.- Jeg tror ikke det kommer andre på banen. DNO har jo annonsert interesse i selskapet over en lang periode, uten at det har trigget noe interesse fra konkurrerende budgivere, sier forvalteren.Han mener videre at DNO viser god timing.- Det er smart av DNO å legge inn et bud nå rett før årsslutt. Mange vil nok bli fristet å ta gevinst før nyttår i en sektor som har vært svært svak i en lengre periode nå. Dette kan også være en fin mulighet for en del fond til å bli kvitt en illikvid investering i et volatilt aksjemarked, avslutter Mølsæter overfor Hegnar.no.