<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

200 mister jobben etter Wintershall DEA-fusjonen

200 jobber blir kuttet etter fusjoneringen av det tyske oljeselskapet Wintershall og DEA Norge.

Publisert 15:21 21. feb. 2019
Oppdatert 15:23 21. feb. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 124 ord

De to selskapene har til sammen i overkant av 650 ansatte i Norge, og nesten en tredel av disse mister altså jobben.Nedskjæringene vil skje i 2020, opplyser kommunikasjonssjef Kjetil Hjertvik I DEA Norge til Nettavisen. Han sier de som mister jobben i stor grad er innleid arbeidskraft.Fusjonen mellom tyske Wintershall og DEA Norge vil gjøre selskapet til det sjuende største oljeselskapet på norsk sokkel, og selskapet har mål om å øke produksjonen med 40 prosent innen starten av neste tiår. Det ventes at fusjonen blir gjennomført i løpet av det første kvartalet i år.Selskapet kutter også 800 jobber i Tyskland. Til sammen har selskapet 4.200 ansatte på verdensbasis, og en firedel av disse mister jobben etter fusjonen. Norske Maria Moræus Hansen er nestsjef i selskapet.(©NTB)