<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nytt gassfelt i gang etter «eksemplarisk prestasjon»

Et av«de mest spennende» gassfeltene i nederlansk sektor har startet opp på rekordtid. Tor Olav Trøims riggselskap skal bidra til å øke produksjonen.

Publisert 17. feb. 2019
Oppdatert 17. feb. 2019
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 317 ord
gass, olje, gassflamme

Olje- og gasselskapet Tulip Oil har startet opp produksjonen på gassfeltet Q10 i den nederlandske delen av Nordsjøen.Ifølge en børsmelding fredag startet den første gassproduksjonen fra QA-01-brønnen samme dag fra en ubemannet plattform bygget av Heerema. Gassen blir sendt via rørledning til den TAQA-opererte P15-plattformen for prosessering før den selges til markedet.Endelig investeringsbeslutning på det som omtales som et av de mest spennende prosjektene i nederlandsk sektor, ble tatt for 13 måneder siden. Få andre gassutviklinger av samme type kan vise til tilsvarende rask progresjon.- Eksemplarisk prestasjonKonsernsjef Imad Mohsen i Tulip Oil bruker store ord når han skal beskrive utviklingen som har blitt utført på tid, budsjett og helt uten skader.-Prestasjonen til Tulip og leverandørene har vært eksemplarisk og den vellykkede oppstarten er et resultat av et eksepsjonelt team, innovative måter å møte utfordringer på, og fantastiske partnerskap.-Vi tok sikte på å bli «the benchmark to beat» for lokalisering og utvikling av hydrokarboner i fremtiden, sier han og benytter samtidig anledningen til å takke egenkapital- og gjeldsinvestorene, samt partneren, statseide Energie Beheer Nederland.  Partneren innehar 40 prosent av feltet som ligger omtrent 20 kilometer utenfor kysten av Nederland, og ble oppdaget i 2015.  I tillegg til finansiell støtte fra eieren, private equity-fondet GNRI, har selskapet sikret finansering gjennom utstedelse av et femårig obligasjonslån på 87 millioner euro, eller om lag 850 millioner kroner. Lånet som ble plassert høsten 2017, ble tilrettelagt av ABG Sundal Collier og er notert på Oslo Børs.Borr skal borePlanen videre er å bore inntil fire ekstra brønner på feltet for å sakte men sikkert øke produksjonen.Borr Drillings oppjekkbare borerigg «Prospector-1» skal benyttes til dette arbeidet.Den endelige borekontrakten ble tildelt i juni i fjor, men allerede for rundt ett år siden var det klart at Paragon, som etter hvert ble kjøpt opp av Borr, hadde fått boreoppdraget.Kontrakten varer i utgangspunktet frem til utgangen av april, og ifølge Bassoe Analytics er dagraten på 75.000 dollar.