<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Petrobras er på jakt etter tre rigger

Den brasilianske oljegiganten har lansert et anbud for leie av inntil tre halvt nedsenkbare borerigger i minst tre år. 

Publisert 5. feb. 2019 kl. 16.50
Oppdatert 29. aug. 2019 klokken 22.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 141 ord

Det skriver bransjeavisen Upstream. Avisen forstår det slik at Petrobras skal ha invitert riggselskaper til å komme med bud 20. februar for så mange som to enheter som skal operere på 700 meters havdyp og en som skal operere på 450 meters dyp.De to førstnevnte vil benyttes til boring, ferdigstillelse og brønnintervensjon i Campos og Santos-bassengene, mens den sistnevnte skal håndtere forlatte brønner i Campos-bassenget, ifølge avisen.Det skal være snakk om kontrakter med varighet på tre år og mulighet for forlengelse i ytterligere to år, og oppstart i mars 2020.Petrobras skal nylig ha hyret inn to ultradypvanns-boreskip til Libra-utviklingen.Etter det Hegnar.no forstår skal Ocean Rig, som nylig ble kjøpt opp av Transocean, ha sikret seg disse kontraktene for boreskipene «Ocean Rig Mykonos» og «Ocean Rig Corovado». Det har tidligere vært snakk om dagrater i området rundt 240.000 dollar. Upstream oppgir rater på rett under 300.000 dollar.