<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Godkjenner to utbygginger i Gjøa-området

Investerer rundt ti milliarder. 

Publisert 11:44 26. juni 2019
Oppdatert 11:47 26. juni 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 128 ord

Tirsdag godkjente olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg utbyggingsplanene for Duva-feltet og Gjøa P1-prosjektet i Gjøa-området i Nordsjøen, ifølge en melding fra Olje- og energidepartementet.Det skal investeres rundt ti milliarder kroner i de to prosjektene, opplyses det.Samlede utvinnbare ressurser er anslått til 120 millioner fat oljeekvivalenter, fordelt på 32 millioner fat på Gjøa P1 og 88 millioner fat på Duva.Planlagt oppstart for utbyggingene er rundt årsskiftet 2020/2021, ifølge meldingen. - Utbyggingen av Duva og Gjøa P1 bidrar til å sikre god utnyttelse av Gjøa-plattformen. Samlet investeres det nå 20 milliarder kroner i Gjøa-området. Dette er i tråd med regjeringens petroleumspolitikk som legger vekt på langsiktig og lønnsom utnyttelse av eksisterende infrastruktur. Det gir arbeidsplasser, inntekter og ringvirkninger til glede for hele landet, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg i meldingen.