<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener risikopremien i oljeprisen er for lav

Spenninger i Midtøsten gir ikke de største utslagene i oljeprisen. 

Publisert 22. juli 2019 kl. 14.29
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 171 ord

Oljeprisene stiger mandag ettermiddag. I skrivende stund er Brent-oljen opp 1,28 prosent til 63,27 dollar per fat, mens WTI-oljen er opp 1,02 prosent til 56,20 dollar per fat. Commerzbank mener dagens reaksjon i oljeprisen er "dempet" i lys av de økende spenningene mellom Vesten og Iran etter anholdelsen, melder TDN Direkt. På fredag ble det London-registrerte tankskipet Stena Impero tatt av Den iranske Revolusjonsgarden i Hormuz-stredet. Arresten av skipet har skapt bekymringer rundt forstyrrelser av tilbudssiden i oljemarkedet. Til tross for dette har oljeprisene kun fått et mindre løft, noe som tyder på at markedet foreløpig ikke har tro på en større konflikt i området. Commerzbank mener risikopremien i oljemarkedet burde vært høyere. - Passering gjennom Hormuzstredet involverer betydelig risiko for internasjonale oljetankere, som etter vår mening rettferdiggjør en betydelig høyere risikopremie på oljeprisen enn det som er faktum på nåværende tidspunkt, skriver banken.Commerzbank trekker også frem at det vil bli interessant å se hvordan Storbritannias nye statsminister, som velges i morgen og som sannsynligvis vil bli Boris Johnson, vil håndtere krisen, ifølge TDN.