<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisene gjør et byks

Midtøsten-spenning støtter opp.

Publisert 19. juli 2019 kl. 08.50
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 167 ord

Oljeprisene er på offensiven fredag.Brent-oljen stiger 1,4 prosent til 62,79 dollar fatet så langt i dagens handel, mens WTI-oljen er opp 0,9 prosent til 55,92 dollar fatet.Midtøsten-spenningen har igjen blusset opp på USAs påstand om at landet har skutt ned en iransk drone i Hormuz-stredet.Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif opplyste imidlertid pressen utenfor FN-bygningen i New York at landet ikke har informasjon om en tapt drone. Oljeprisene, som også får støtte av signaler om aggressive rentekutt fra Federal Reserve, er med dagens oppgang på sporet av sin største opptur på syv uker.- Et minstemål av støtteSjefen for New York Federal Reserve, John Williams, uttalte nemlig torsdag at USAs sentralbank må «handle raskt» når økonomien bremser og rentene er lave.- Det er bedre å gjøre preventative tiltak enn å vente på at katastrofen kommer, sa han i en tale.Direktør Stephen Innes hos Vanguard Markets trekker overfor Reuters også frem uttalelsene fra Fed-hold.- I tillegg gir dronenedskytingen et minstemål av støtte for oljemarkedene i et veldig bearish landskap, sier han.