<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Grønt lys for prosjekt til 11 milliarder

Operatør Wintershall DEA estimerer at det kan utvinnes 18 milliarder standard kubikkmeter med gass.

  Publisert 21. okt. 2020 kl. 10.26
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 154 ord
  KLARSIGNAL: Her Wintershall-arbeidere på Brage-plattformen. Foto: David Hecker

  Det er nå gitt grønt lys for oppstart av undervannsfeltet Dvalin på Haltenbanken i Norskehavet, melder Oljedirektoratet onsdag.

  Feltet ligger i utvinningstillatelse 435, der Wintershall DEA er operatør med 55 prosents andel. Partnere er Petoro og Edison Norge med henholdsvis 35 og 10 prosent.

  Wintershall DEA estimerer at det kan utvinnes 18 milliarder standard kubikkmeter med gass fra feltet, og venter at oppstart vil finne sted rundt månedsskiftet mellom november og desember i år.

  Det er anslått at utbyggingen vil koste rundt 11 milliarder kroner i investeringer.

  Brønnstrømmen fra Dvalin sendes til Heidrun-feltet for videre prosessering og eksport. Gassen eksporteres i rørledningen Polarled og inn til Nyhamna i Midt-Norge, mens kondensatet føres til eksisterende anlegg på Heidrun og visere til tankskip for videre transport, opplyser direktoratet.

  Nylig fikk Aker BP tommel opp fra myndighetene til å starte opp produksjonen fra fase én av utbyggingen av gass- og kondensatfeltet Ærfugl i Norskehavet.