<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Politiet starter etterforskning av Equinor-brannen på Tjeldbergodden

Møre og Romsdal politidistrikt har iverksatt etterforskning av brannen ved anlegget til Equinor på Tjeldbergodden onsdag ettermiddag.

Publisert 15:55 3. des. 2020
Oppdatert 15:56 3. des. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 194 ord
BRANN: Equinor-anlegget på Tjeldbergodden i Aure kommune begynte onsdag ettermiddag å brenne. Foto: NTB

– Etterforskningen har startet i dag ved at det innhentes nødvendig dokumentasjon fra selskapet, og det vil også bli foretatt avhør i dag av personell som var til stede på anlegget da brannen startet, sier politiinspektør Ove Brudevoll i en pressemelding fra Møre og Romsdal politidistrikt.

– Politiets kriminalteknikere er allerede i arbeid på brannstedet, men må vente med å gå inn i den aktuelle bygningen til dette anses som sikkerhetsmessig forsvarlig, sier han.

Det var kraftig røykutvikling i et kompressorbygg ved metanolfabrikken på Tjeldbergodden onsdag. Ingen personer ble skadd, men Equinor har lovet granskning av brannen.

Leter etter årsaken

Politiet ønsker å klarlegge årsaken til brannen, og vi vil undersøke om det kan være noen brudd på petroleumslovgivningen.

Saken etterforskes av personell fra kontinentalsokkelgruppa ved Kristiansund politistasjon i samarbeid med Aure lensmannskontor.

Politiet samarbeider med Petroleumstilsynet som er tilsynsmyndighet for denne type anlegg. Petroleumstilsynet varslet tidligere torsdag at også de skal etterforske brannen.

– Relativt arbeidskrevende

– Etterforskningen av denne type saker er erfaringsmessig relativt arbeidskrevende, og det er påregnelig at etterforskningen vil ta noe tid, sier politiinspektør Brudevoll.

Industrianlegget Tjeldbergodden består av tre fabrikker: Metanolfabrikk, gassmottaksanlegg og luftgassfabrikk. Equinor eier 82 prosent av fabrikken.