<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fearnley ser 65 prosents oppside i ESG-aksje: – Potensialet er langt fra priset inn

Klar kjøpsanbefaling og «Top Pick»-rating er konklusjonen i analysen av Magnora.

Publisert 9. des. 2020 kl. 11.13
Oppdatert 9. des. 2020 klokken 11.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 216 ord
OPPSIDE: Fearnley ser klar oppside i Magnora.  Foto: Kongsberg Digital

Fearnley Securities tar opp dekning på Magnora-aksjen i en aksjeanalyse de titulerer «Tapping Pockets Others Can’t Find». 

Meglerhuset anbefaler kjøp og setter kursmålet til 40 kroner. Det er 65 prosent høyere enn det aksjen sto i før handelen startet onsdag. 

«Magnoras strategi posisjonerer selskapet til å kverne ut seriøse multipler på prosjekter. Dette potensialet er langt fra priset inn i aksjen», skriver Fearnley i analysen.

Skiftet fokus

Magnora solgte i 2018 sine olje- og gassvirksomhet til Sembcorp. Etter det har fokuset vært å skifte fra olje og gass og vende blikket mot fornybart – ESG. 

Magnoras modell er basert på å gå tidlig inn i fornybar-prosjekter og deretter gå ut etter tillatelsene til å starte prosjektet er hentet inn, ifølge meglerhuset. Fearnley ser utviklingsutgifter på 3,5 millioner kroner for Vindr-prosjektene og 100-125.000 kroner/MW for andre vindprosjekter. Snittsalgspris er satt til 2 millioner kroner/MW.

Fearnley hevder at strategien har potensial til å levere 15 ganger pengene, med oppside i både salgspris og -kostnader. 

Meglerhuset hever kursmålet til 40 kroner per aksje og legger følgende tall til grunn for konklusjonen: Vindr 18 kr per aksje, vindprosjekter 7 kr per aksje og Evolar 8 kr per aksje. I tillegg legger meglerhuset med en nåverdi (NPV) på lisensverdier på 5 kroner per aksje og rentebærende gjeld på 2 kroner. 

«Klarkjøpsanbefaling og en Top Pick-rating er ilagt», konkluderer Fearnley.