<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Blystad-selskap tar nytt steg i vindsatsingen

OHT åpner kontor i Danmark hvor det allerede har ansatt flere erfarne personer som skal ta selskapets satsing på installasjon av vindturbiner til nye høyder. 

Publisert 14. jan. 2021 kl. 15.05
Oppdatert 16. jan. 2021 klokken 08.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 250 ord
EKSPANDERER: OHT åpner kontor i Danmark. Her fra noteringen på Merkur Market i fjor høst. Foran fra venstre: Marianne Blystad, børsdirektør Øivind Amundsen, styreleder Rune Magnus Lundetræ, sønnen Herman, og OHT-sjef Torgeir Ramstad. Foto: Eivind Yggeseth

Arne Blystad-dominerte OHT OHT-ME har satt igang en kjempesatsing på offshore vind.

I oktober signerte selskapet en endelig kontrakt med China Merchants Heavy Industry i Kina for byggingen av det første av to nye oppjekkbare installasjonsfartøyer for vindturbiner.

OHT har også opsjoner for bygging av ytterligere to slike fartøyer.

Hovedkontoret er i Oslo, men nå har OHT etablert et kontor i Danmark som skal være base for de operasjonelle og kommersielle aktivitetene til de nye fartøyene.

Kontoret ligger i den danske huben for offshore vind i byen Vejle.

OHT Renewables DK vil ledes av Tony Millward, som startet i selskapet første januar. Han har mer enn 12 års erfaring fra A2Sea og DEME Offshore hvor han ledet avdelingen for vindturbin-installasjon.

Vil bli ledende

OHT har også hentet inn ytterligere fire personer med lang erfaring fra installasjon av vindturbiner og bakgrunn fra selskaper som Vattenfall, Ørsted og Maersk Supply Services.

– Danmark er en av hovedhubene for offshore vind og et logisk sted for oss å basere denne viktige forretningsenheten som en del av vår ekspansjon inn i vindturbininstallasjon.

Det sier konsernsjef Torgeir Ramstad i OHT.

– Vi har tiltrukket oss noen av de beste og mest erfarne folkene i sektoren. Jeg ser frem til å bygge turbininstallasjonsenheten sammen med dem for å etablere OHT som en leder innen transport og installasjon av både turbiner og fundamenter i offshore vind, sier han.

Fra før bygger selskapet verdens største spesialfartøy for frakt og installasjon av havvindfundamenter. «Alfa Lift» skal leveres fra Kina i år.