<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Advarer om prisbyks på gass

Qatars energiminister tror på volatile gasspriser fremover. 

Publisert 9. feb. 2021 kl. 09.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord
TROR PÅ PRISHOPP: Qatars energiminister og konsernsjef for Qatar Petroleum, Saad al-Kaabi. Foto: Bloomberg

Gassprisene vil gjøre et prishopp om ikke importørene inngår langsiktige kontrakter, advarer  Qatars energiminister Saal al-Kaabi om. Advarselen kommer ettersom den amerikanske skiferindustrien og de økonomiske utfordringene internasjonale oljeselskaper møter, fryser på globale prosjekter, skriver Financial Times. 

al-Kaabi, som også leder det statseide energiselskapet Qatar Petroleum, mener at minst halvparten av de foreslåtte LNG-prosjektene som er planlagt ikke vil skje. 

Uttalelsen kommer etter at Qatar Petroleum har kunngjort en utvidelsesinvestering av North Field-prosjektet på 28,75 milliarder dollar. 

– Dersom ikke kjøpere sikrer seg langsiktige avtaler vil de se topper hver vinter og de vil måtte betale høye priser, sier energiministeren og legger til: 

– Jeg kan ta feil, og at alle gjennomfører sine LNG-prosjekter og det blir for et for stort tilbud. Men i de neste to årene, dersom du ser på planene for de store selskapene, så har alle trukket seg fra flere prosjekter, sier han til al-Kaabi til Financial Times.