<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordår for havvind

Det ble rekord for både globale investeringer og kapasitet innen offshore vindkraft i 2020.

Publisert 15. feb. 2021
Oppdatert 15. feb. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 150 ord
ETTERSPURT ENERGI: Equinor solgte 10 prosent eierandel i havvindprosjektene Dogger Bank A og B i Storbritannia for 202,5 millioner britiske pund i desember.  Foto: Equinor

I fjor nådde den totale globale (uten Kina) finansierte kapasiteten for havvind 8.370 megawatt (MW). Vesentlig høyere en den tidligere finansierte totalen for MW fra havvind på 6.438 satt i 2018. Det viser tall fra konsulentselskapet Renewables Consulting Group (RCG). 

Samtidig som at kapasiteten ble økt, økte også investeringene. I 2020 ble det investert 30 milliarder dollar i offshore vindkraft. Den forrige rekorden, også den satt i 2018, var på 22 milliarder dollar. 

– Til tross for pandemien, så 2020 mer vindkapasitet til havs og større investering enn annet år tidligere. På tvers av globale markeder var rekordinvesteringene ikke bare gjennom bygging av  prosjekter, men også gjennom fusjoner og oppkjøp, sier Maxwell Clarke i RCG. 

Ifølge RCG nådde flere store havvindprosjekter sine endelige investeringsbeslutninger i 2020, blant annet verdens størst havvindprosjekt Dogger Bank A & B.