<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny rapport knytter vindkraft til skatteparadiser

Organisasjonen Tax Justice Network skriver i en ny rapport at 42 prosent av vindkraftproduksjonen i Norge kan knyttes til skatteparadiser.

  Publisert 25. mars 2021 kl. 22.43
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 120 ord
  Organisasjonen Tax Justice Network skriver i en ny rapport at 42 prosent av vindkraftproduksjonen i Norge kan knyttes til skatteparadiser. Foto: Dreamstime

  I rapporten skriver Tax Justice Network at sju av de ti største eierselskapene i vindkraftsektoren i Norge kan knyttes til skatteparadiser, enten gjennom eierskapsstruktur eller finansiering.

  – For noen vindkraftselskap var de bakenforliggende eierne umulig å slå fast fordi sporene stoppet i skatteparadis, sier Peter Ringstad, politisk rådgiver i Tax Justice Network Norge i en pressemelding.

  Han mener det ville styrket tilliten til vindkraftsektoren hvis myndighetene stilte langt strengere krav til åpenhet om eierforhold.

  TV 2 har tidligere meldt at norske myndigheter ikke vet hvem som egentlig eier Tellenes vindpark, en av de største vindparkene i Norge.

  Statssekretær Magnus Thue (H) i Finansdepartementet uttaler til TV 2 at det ikke eksisterer spesielle regler for hvem som får lov til å eie vindkraft i Norge.