<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Equinor, RWE og Hydro vil bygge stor havvindpark i Nordsjøen

Equinor, RWE Renewables og Hydro REIN skal nå sammen søke norske myndigheter om utvikling av en stor havvindpark i Nordsjøen.

Publisert 26. mai 2021 kl. 07.19
Oppdatert 26. mai 2021 klokken 07.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 150 ord
KONSERNDIREKTØR I EQUINOR: Pål Eitrheim. Foto: Arne Reidar Mortensen, Equinor

Equinor, RWE Renewables og Hydro REIN har nå undertegnet en samarbeidsavtale om havvind i Norge, opplyses det i en melding. 

De tre partnerne skal sammen utarbeide og søke norske myndigheter om utvikling av en stor bunnfast havvindpark i området Sørlige Nordsjø II i den norske delen av Nordsjøen.

– Nordsjøen har noen av verdens beste vindressurser. En stor havvindpark i Sørlige Nordsjø II kan få en sentral rolle i den videre utviklingen av Nordsjøen som et energiknutepunkt til havs, og skape nye industrielle muligheter for Norge som energinasjon, sier konserndirektør for Nye energiløsninger i Equinor, Pål Eitrheim, i en kommentar.

Sørlige Nordsjø II-området har ifølge meldingen blant de beste vindressursene i verden og et havdyp på mellom 53 og 70 meter. 

Etter at EU og Storbritannia uttrykte ambisjoner om 300 GW og 100 GW havvind innen 2050 for å nå sine nullutslippsmål, har området potensial til å levere en betydelig andel fornybar energi til disse landene.