<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljemygg tar opp rentefritt lån på 21 millioner

Zenith Energy låner pengene fra et Dubai-registrert selskap. Nedbetalingen gjøres enten i cash eller nye aksjer.

Publisert 26. mai 2021 kl. 09.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
ARABISK FOKUS: Zenith Energy viser til selskapets fokus på å skaffe finansiering i arabiske markeder. Her fra Dubai, med skyskraperen Burj Khalifa i midten. Foto: Bloomberg

 

Zenith Energy har inngått en låneavtale med det privateide, Dubai-registrerte selskapet Winance for et lån på inntil 2,1 millioner euro, eller 21,4 millioner kroner, opplyser selskapet onsdag.

FORNØYD: Zenith Energy-sjef Andrea Cattaneo. Foto: Zenith Energy

Midlene skal selskapet bruke på sine utviklingsaktiviteter i Tunisia.

Lånet har en varighet på seks måneder og er rentefritt. Zenith har imidlertid betalt et etableringsgebyr på 5 prosent av totalbeløpet i forkant, og selskapet vil nedbetale lånet med månedlige avdrag.

I forbindelse med låneavtalen har Zenith utstedt 100 millioner nye aksjer, uten noen pålydende verdi, som långiveren skal holde på som reserve. Zenith kan også benytte disse aksjene som en del av sin nedbetaling av lånet. Selskapet understreker imidlertid at det har til hensikt å benytte denne løsningen minst mulig.

Fokus på Arabia og Midtøsten

– Vi er veldig glade for å ha sluttført vår første finansieringsavtale med Winance, sier Zenith Energy-sjef Andrea Cattaneo i meldingen.

Han sier selskapet nå høster fruktene fra sitt betydelige arbeid med å utvikle en finansieringsstrategi med fokus på arabiske markeder og markeder i Midtøsten.

Videre opplyser Zenith at selskapet har utstedt 8,4 millioner nye ordinære aksjer til en kurs på 0,10 kroner. Disse aksjene vil inngå i Zeniths beholdning av egne aksjer.