<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ser 50 prosent oppside i grønn Røkke-aksje: – Unikt posisjonert

Nordea Markets har tiltro til Aker Offshore Wind. 

  Publisert 2. juni 2021 kl. 13.02
  Oppdatert 2. juni 2021 klokken 13.03
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 189 ord
  KJØP: Nordea Markets anbefaler kjøp av Kjell Inge Røkkes Aker Offshore Wind. Foto: Eivind Yggeseth

  AOW

  Nordea Markets starter dekning av Aker Offshore Wind og setter kursmålet til 9 kroner pr. aksje. Det resulterer også i en kjøpsanbefaling, ifølge meglerhusets analyse som har fått tittelen Big is beautiful – «Stort er vakkert».

  I analysen argumenterer Nordea Markets for at AOW er «unikt posisjonert i dypvanns havvindmarkeder». 

  «Aker er vant til å tenke stort – og større er bedre i havvind», skriver meglerhuset i analysen og viser til Aker-konsernets erfaring med andre arbeider offshore. Nordea trekker også frem AOWs 75 prosent eierskap i Mainstream Renewable Power som positivt. 

  Nordea fremhever selskapets portefølje på 1,8 GW, som inkluderer havvindprosjekter i Sør-Korea, østkysten av USA, Norge og Skottland, samt det nylige annonserte partnerskapet med Hexicon om å utvikle muligheter i Sverige.

  «Dette kombinert med Akers historie av å utvikle leverandørkjeder samt unik tilgang på teknologi gjennom Principle Power, ser vi AOW som en relativ vinner i et raskt voksende marked over de kommende tiårene», skriver meglerhuset.

  Nordea skriver også at de forventer prosjekttildelinger i nøkkelmarkeder fremover, noe som vil ta ned vekstrisikoen til investeringscaset, og legger til at kursmålet på 9 kroner tilsvarer om lag 50 prosent oppside til tirsdagens sluttkurs.