<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Røkke sluker norsk tech-selskap

Prototech-sjef Bernt Skeie karakteriserer Aker som «den perfekte eier».

Publisert 10. juni 2021 kl. 07.40
Oppdatert 10. juni 2021 klokken 07.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 129 ord
KJØPER OPP: Konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker. Foto: NTB

 

Aker Capital har kjøpt 100 prosent av det norske teknologi- og forskningsselskapet Prototech, går det frem av en børsmelding.

«Oppkjøpet gir tilgang til en portefølje av industrielle teknologiløsninger og forsknings- og utviklingsressurser som støtter Akers strategiske utvikling innen energitransformasjonen», heter det.

– Prototech har en imponerende portefølje av teknologier og ekspertise som trenger både kapital og aktivt eierskap for å realisere sitt full potensial, sier Akers toppsjef Øyvind Eriksen i en kommentar.

Prototech ble etablert i 1988, og var opprinnelig en del av Christian Michelsen-instituttet i Bergen. Prototech-sjef Bernt Skeie karakteriserer Aker som «den perfekte eier».

Selger er NORCE, et av Norges største, uavhengige forskningsinstitutter eid av flere ledende norske universiteter, og salget skjer til en ikke-oppgitt sum. Som del av transaksjonen vil det bli dannet et nytt styre som vil inkludere Prototechs valgte ansatterepresentanter.